Aernoud Olde
Tijdelijk voorzitter
Hilversum is in transitie. Net als de rest van de wereld zijn we onderweg naar een structureel verduurzaamde samenleving waar mensen enerzijds via werk, vrienden, hobby’s en (social) media onderdeel zijn van de Global Society, maar anderzijds via een breed scala aan verenigingen, coöperaties en allerlei andere samenwerkingsverbanden op wijkniveau met elkaar in verbinding staan. Het Hilversum van de toekomst wordt echter niet ontworpen op de tekentafel, maar ontstaat vanuit de kracht van mensen en gemeenschappen. Dat zullen we samen tot stand moeten brengen, en daar wil ik een bijdrage aan leveren.
Twitter-accountE-mailadresLinkedIn
Gert van der Windt
Bestuurslid projecten
Wij wonen er inmiddels ruim 20 jaar en met veel plezier. Komende zomer gaan we binnen Hilversum verhuizen naar Almansweide, een project in Anna’s Hoeve. Hier trekken wij in een duurzame woning: onder meer gasloos, warmtepompen, zonnepanelen en super goed geïsoleerd met bijvoorbeeld 3-voudig glas.  Voor dat duurzame wil ik me ook graag inzetten in een breder verband, samen met andere inwoners van Hilversum. Ik heb gemerkt dat je met een groep van enthousiaste mensen veel kan bereiken. De komende decennia staan we voor grote uitdagingen om de energietransitie in Hilversum waar te maken. Zonder de betrokkenheid van de inwoners van Hilversum gaat dat niet lukken. Daarom ben ik ervan overtuigd dat de strategie van Hilverzon om mensen te betrekken bij het verduurzamen de juiste is.
Geertrui Wilkens
Bestuurslid/bureaucoördinator
Ik ben in het hoge noorden geboren, in Veendam. Ik woon in Hilversum omdat mijn partner hier al woonde. Hilversum bevalt heel goed, niet te groot niet te klein en omgeven door mooie natuur. Wij hebben zonnepanelen op de Bethlehemkerk omdat we gebruik willen maken van duurzame energie. En dat kon via dit lokale en kleinschalige project waarvan ik een aantal deelnemers persoonlijk ken. Dat is vertrouwd. En het biedt een goede investering met een mooi rendement. Ik werk sinds september 2016 voor HilverZon en heb gemerkt dat mijn kennis en werkervaring van toegevoegde waarde voor HilverZon is. Als bestuurslid word me een podium geboden om mijn kennis en ervaring op een breder terrein in te zetten.
John Dietz
Bestuurslid
Na 33 jaar in Amsterdam gewoond te hebben, zijn mijn vrouw en ik eind augustus 2017 naar Hilversum verhuisd. Voor mijn ‘inburgering’ in Hilversum nam ik mijn voor, actief te worden in een lokale organisatie. Omdat wij zonnepanelen wilden, kwam ik in contact met HilverZon. Al snel kwam ik er achter dat HilverZon op zoek was naar nieuwe bestuursleden, dus de link was snel gelegd. Duurzaamheid en respect voor de openbare ruimte heeft mij altijd geïnteresseerd. In Amsterdam deelden we al sinds 1990 een auto met onze buren, reizen doen we bij voorkeur per trein en (lange afstands) wandelingen doen we zo vaak als mogelijk is. Ik werk bij NS. Bij HilverZon zal ik mij vooral bezighouden met het verder vormgeven en professionaliseren van de organisatie en contact met projectraden, krachtgroepen en andere organisaties op het gebied van duurzaamheid.
Jan Kruisheer
Bestuurslid communicatie

Of ik nu wilde of niet, al in mijn vroegste jeugd was ik bezig met warmte en energie. Hoe kan dat ook anders als je opgroeit met één kolen- en één oliekachel in een ongeïsoleerd huis uit 1714? Het resulteerde er in dat ik nadien altijd bewust bleef van (schaarste van) energie, ook in goed geïsoleerde huizen. Ook had ik altijd energiezuinige transportmiddelen, een HR-houtkachel, reisde ik zoveel mogelijk met het OV en isoleerde ik waar mogelijk nog extra. Toen ik na 10 jaar Amsterdam en 22 jaar Almere in 2017 in Hilversum kwam wonen, was mijn wens om mijn ruime ervaring in reclame en communicatie ook te combineren met duurzaamheid en de energietransitie. Mij aansluiten bij HilverZon voelt dan ook als een natuurlijke, logische keuze.

Vacatures

Het bestuur van HilverZon beoogt om tot uitbreiding van het aantal collega's te komen, zodat we met nog meer mensen werken aan een duurzaam en energieneutraal Hilversum. Wij zijn specifiek op zoek naar een penningmeester binnen het bestuur.

website
Raad van Toezicht
HilverZon kent vanuit de statuten ook een Raad van Toezicht. Zij stellen zich aan u voor.
website
Chiel van Eendenburg
Mede-oprichter / algemene ondersteuning
Als kleine jongen verbaasde het mij dat afval gewoon gedumpt werd in zee of als landfill. Het begrip hergebruik of circulaire economie was nog niet bekend. Zo ook met energie. Waarom nu nog fossiele grondstoffen gebruiken als we heel goed uit de voeten kunnen met zonenergie ook als verwarming van de woningen. Als leden van de coöperatie in Hilversum en hopelijk ook snel in het gehele Gooi kunnen wij een wissel omzetten van oude energie naar nieuwe energie.
Gijs Van de Laar
Teamlid, focus educatie/verduurzaming
LinkedIn-profiel
Math Janssen
financieel administrateur
LinkedIn-profiel
Wim Schaap
Projectleider HilverZonnedaken
Erik de Lange
coordinator energiecoaches
Energiebesparing overstijgt gemeentegrenzen, daarom heeft HilverZon een eigen kwartiermaker voor de ontwikkeling en regionalisering van energiebesparing.
Frans Ratelband
Bestuursadviseur
Joke Verweij
Vrijwilliger secretariaat
Joke van Wittmarschen
Medewerker secretariaat
Reyer Blankevoort
sales, communicatie, algemene ondersteuning


Onze partners


top